Skip to main content

PRP: het stimuleren en verbeteren van de huid met je eigen plaatjesrijk plasma

Naarmate we ouder worden verliezen we elasticiteit in de huid. PRP bevat bloedplasma en bloedplaatjes in precies de juiste concentratie, zodat je, wanneer je dit in de huid brengt, optimale regeneratie krijgt. Bloedplaatjes zijn delen van cellen die normaalgesproken wanneer je een wondje hebt zorgen voor heling van de wond. Ze bevatten onder andere groeifactoren die dit bewerkstelligen. Dit effect bereik je met een PRP behandeling; herstel van de huid.

Voor welke gebieden?

De behandeling is geschikt voor het gezicht, de handen, decolleté, de hals en het gebied rond de ogen en het behaarde hoofd om de haargroei te bevorderen..

Hoe gaat een PRP behandeling in zijn werk?

Bij deze behandeling wordt bloed afgenomen met een vleugelnaaldje. Het bloed gaat direct de centrifuge in en komt er enkele minuten later in laagjes uit. Eén van de laagjes bestaat uit PRP. Dit laagje gebruiken we. We spuiten het terug in de huid en je krijgt dus alleen je eigen materiaal binnen. Het PRP gaat aan het werk op de plek waar het is ingespoten. Dit duurt enkele weken tot maanden.

Waarom wordt PRP ook gebruikt tijdens lipofilling?

Er is wetenschappelijk bewezen dat de groeifactoren uit Plaatjesrijk Plasma zorgen voor een grotere overlevingskans van het verplaatste vet. Voor het beste resultaat combineren we dus lipofilling met PRP, wat daarnaast ook de huidstructuur sterk verbetert! Tijdens de lipofilling behandeling wordt wat bloed afgenomen en hieruit wordt PRP gehaald. Het PRP wordt gemengd met het vet en hiermee wordt de behandeling uitgevoerd.

Na de PRP behandeling

Na de behandeling kun je wat zwelling of roodheid hebben van de behandelde plekken. Zelden komen blauwe plekjes voor. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf. Allergieën treden niet op doordat je puur je eigen materialen gebruikt.

Het resultaat

PRP behandelingen worden gedaan in de vorm van een kuur. Dit geeft een optimaal resultaat, omdat de huid op die manier herhaaldelijk wordt gestimuleerd om te regenereren. De kuur bestaat uit 3 behandelingen met 4 weken tussen de behandelingen in. 
De huid zal elastischer, steviger en egaler worden.

Prijzen PRP

Een kuur van 3 PRP behandelingen kost €950,-.