Skip to main content

BOTOX
De behandeling

Botox is een geneesmiddel dat zorgt voor ontspanning van de spieren die rimpeltjes, hoofdpijn, kaakklemmen of tandenknarsen veroorzaken. Daarnaast wordt het gebruikt tegen bovenmatig transpireren en tegen migraine.

De meest voorkomende Botox behandelingen zijn die van de frons (tussen je ogen), het voorhoofd en de kraaienpootjes. Daarnaast wordt een Gummy Smile met Botox behandeld en kun je het gebruiken ter voorkoming van het ontstaan van nieuwe lijntjes in de bovenlip. Putjes en groeven in de kin kun je ermee verminderen en ook naar beneden trekkende mondhoeken kunnen worden aangepakt met een Botox behandeling.

De behandeling zelf bestaat uit een paar kleine prikjes en duurt een paar minuten. Vooraf tekent Dokter Els een paar stipjes op de plekken van injectie, zodat je niet hoeft te fronsen of bewegen tijdens de behandeling. De behandeling is niet echt pijnlijk.

Na de behandeling

Meestal zie je er direct na de behandeling niets van. Soms heb je een paar rode bultjes op de prikplekjes. Die verdwijnen na een minuut of 10 weer. Zelden ontstaat een blauw plekje, maar ook dit verdwijnt spontaan weer.

Het resultaat

Het effect van de behandeling treedt op na 4-7 dagen en houdt in het begin ongeveer 3 maanden aan. Wanneer je al iets vaker Botox hebt gebruikt en je spieren minder sterk worden kun je langer plezier hebben van je behandeling.

Botox ontspant de rimpelvormende spiertjes en geeft zo de huid de kans om terug te keren naar de natuurlijke vorm. Dit gebeurt geleidelijk doordat de huid zichzelf zal gaan herstellen. Op de dag van je Botox behandeling mag je nadat je bent behandelt niet sporten, niet naar de sauna en niet naar de zonnebank. De dag na de behandeling kun je alles weer gewoon doen.