Bel voor een afspraak: 023-5767488 of neem contact met ons op via Whatsapp! 

MEDISCHE PEELINGS

De meest gebruikte medische peelings zijn de TCA peeling en de fenol peeling.

TCA is een heel mooie en veelzijdige peeling, die kan worden ingezet tegen acne, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentvlekjes, oneffenheden, acne littekens en huidveroudering.

Fenol is een diepe peeling die wordt ingezet bij een erg grove huidstructuur (vaak rond de mond en op de wangen) en diepe rimpels, bv. rond de ogen.

De behandeling

Voorafgaand aan een peeling kun je eventueel een voorbereiding doen met een door Dokter Els voorgeschreven crème. Dit is vooral bij pigmentvlekken of een huid die gevoelig is voor pigment erg belangrijk.
Tijdens de behandeling met TCA wordt op de huid een vloeistof aangebracht met wattenstaafjes. Dit kan iets branderig aanvoelen, maar is over het algemeen niet pijnlijk. Dokter Els kijkt hoe de huid reageert en brengt zo nodig meerdere laagjes aan. Na het aanbrengen van de vloeistof krijg je een zacht masker van crème op je huid en daarna zonnebrandcrème.

Na de behandeling

De eerste dagen na de behandeling zal je huid wat strak aanvoelen. Na ongeveer twee dagen ga je vervellen. De velletjes zien er bruinig uit. Sommige mensen vervellen met schilfertjes, anderen echt met grotere velletjes. Onder de huid die eraf gaat zit een mooie, nieuwe maar gevoelige huid. Je moet dus oppassen met zon en je driemaal per dag insmeren met factor 30-50 zonnebrandcrème. Sauna en zonnebank wordt de eerste weken afgeraden.

Het resultaat

Afhankelijk van wat de reden voor de peeling was zul je een egaliserend effect zien, de huid straalt meer, poriën worden kleiner en fijne lijntjes minder. TCA geeft de huid een echte boost.
Het effect zie je zodra de huid is verveld en het mooiste effect geeft een kuur van 3x peelen. Toch is voor sommigen huiden een enkele peeling voldoende en ook dit kan al een prachtig resultaat geven. Vaak wordt een kuur met afwisselend peelen en microneedling wordt gedaan.