Bel voor een afspraak: 023-5767488 of neem contact met ons op via Whatsapp! 

Lipofilling: het corrigeren van volumeverlies en verbeteren van je huid met je eigen vet

Naarmate we ouder worden verliezen we volume in ons gezicht. Je wangen en jukbeenderen worden minder prominent, het gebied bij je slapen wordt dieper, de mondhoeken gaan zakken en zo zijn er meer kenmerken die veroorzaakt worden door het verlies aan volume. Er zijn verschillende manieren om dit volume terug te brengen. De meest bekende manier is het vullen van deze gebieden met een filler. Een andere optie is om je eigen vetweefsel te gebruiken om het volumeverlies aan te pakken. Dit kan door vet te verwijderen van de ene plek (meestal buik, heupen of billen) en dit elders weer in te spuiten.

Voor welke gebieden?

De behandeling is geschikt voor het terugbrengen van volume in het gezicht, maar ook van bijvoorbeeld de handruggen. Daarnaast heeft het vet een zeer gunstige werking op de huidkwaliteit, door de groeifactoren die zich in het gebruikte materiaal bevinden.

Hoe gaat een Lipofilling behandeling in zijn werk?

Je wordt plaatselijk verdoofd op de plek waar we het vet weghalen. Het weghalen is daardoor niet pijnlijk. Wanneer we voldoende vet hebben, wordt dit bewerkt en in de centrifuge geplaatst. Vervolgens wordt de behandeling van je gezicht gedaan. De behandeling verloopt net als met een filler, maar dan met je eigen materiaal. Meestal heb je meer vet dan je aan fillers zou hebben en je kunt dus vrij veel plekken behandelen.

Waarom PRP tijdens lipofilling?

Het is wetenschappelijk bewezen dat de groeifactoren uit Plaatjesrijk Plasma zorgen voor een grotere overlevingskans van het verplaatste vet. Voor het beste resultaat combineren we dus lipofilling met PRP, wat daarnaast ook de huidstructuur sterk verbetert! Tijdens de lipofilling behandeling wordt wat bloed afgenomen en hieruit wordt PRP gehaald. Het PRP wordt gemengd met het vet en hiermee wordt de behandeling uitgevoerd.

Na de Lipofilling behandeling

Na de behandeling worden de gaatjes die gemaakt zijn om het vet weg te halen afgeplakt met pleisters. Het is handig als je een strakke legging, wielrennersbroek of maillot meeneemt om druk te geven op de plek waar we het vet hebben weggehaald.

Het herstel

De eerste dagen na de behandeling zal er verdovingsvloeistof uit de gaatjes komen die gemaakt zijn om het vet te verwijderen. Ook kun je een beurs gevoel hebben. Zwelling en blauwe plekken kunnen aanwezig zijn, en verdwijnen vanzelf.

Na de behandeling is het verstandig het een beetje rustig aan te doen en sporten of zware arbeid een weekje uit te stellen. Douchen mag vanaf een dag na de behandeling, bezoek aan sauna of zwembad niet.

Het resultaat

Je kunt de behandeling zien als een uitgebreide filler behandeling.
Omdat we redelijk veel materiaal hebben, kunnen we meteen een aantal gebieden in het gezicht behandelen. Een deel van de vetcellen zal niet overleven dus het volume neemt wat af in de loop van een paar weken. Om deze reden vullen we meestal iets meer dan je uiteindelijk wilt overhouden. Uiteraard gaat het verouderingsproces gewoon door, en zal er ook weer volume verdwijnen zoals anders ook het geval zou zijn. Net als bij fillers is bij lipofilling ook het mooiste resultaat als je het bijhoudt.
Naast het aangevulde volume zul je ook merken dat je huid meer glanst en in betere conditie is na de behandeling.

Risico en complicaties

Lipofilling is een veilige ingreep. Zoals bij iedere ingreep waarbij bijv. injecties gegevens worden, is er een risico van op infectie. Ook kunnen soms kleine hobbeltjes voelbaar zijn, deze verdwijnen over het algemeen vanzelf.
Specifieke risico’s bij gebieden die symmetrisch behandeld worden is een geringe asymmetrie. Het is verder een vergelijkbaar veilige procedure als het vullen met fillers als bijvoorbeeld hyaluronzuur. Echter zonder kans op afstotingsreacties, het is

Prijs Lipofilling

De kosten voor een behandeling bedragen €2100,-

je hebt hiervoor wel een uitgebreide gezichtsbehandeling met veel lichaamseigen materiaal, die gemiddeld langer blijft zitten dan een filler en die tevens je huidkwaliteit verbetert.